Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo

de Rocsi in Prajituri, 27 Sep 2018 | 5576 vizualizari

 

Haideti sa mai facem o prajitura delicioasa, sa mai incalzim diminetile reci de toamna si sa ne mai bucuram de amiezile insorite! O prajitura cu crema, fructe, parca ne face ziua mai frumoasa sau cel putin eu asa simt. Ia sa incercati, sa vedeti ca este asa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 7 oua
    • 3 albusuri
    • 7 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 4 linguri iaurt
    • 17 linguri faina
    • vanilie
    • 1 praf de copt
    • un praf de sare
    Pentru crema cu lamaie:
    • 3 galbenusuri
    • 4 linguri zahar
    • 450 ml lapte
    • 5 linguri amidon
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 2 linguri zahar pudra
    • coaja rasa de lamaie
    • 200 gr zmeura si afine
    • 4-5 biscuiti oreo
    Pentru decor:
    • 200 gr ciocolata alba
    • 2 linguri lapte
    • 1 lingurita unt
    • cacao
    • decoratiuni din zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo:

Blatul:

Mixati 5 albusuri spuma cu un praf de sare. Restul de oua cu galbenusurile, le bateti cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, iaurtul si vanilia. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de galbenusurile. Albusurile batute le adaugati peste, amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/27 cm, turnati compozitia si o nivelati.

Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute. Faceti testul cu scobitoare si cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca. Il taiati in doua foi.

Crema cu lamaie:

Amestecati cu un tel galbenusurile cu zaharul. Adaugati laptele treptat, apoi amidonul si invartiti bine. Rasturnati crema intr-o cratita, o puneti pe foc. Amestecati continuu, la foc mic, pana se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc cand este gata, o acoperiti si o lasati sa se raceasca. Smantana rece o bateti bine spuma. Cand este bine batuta, adaugati si zaharul pudra. Crema rece o mixati, apoi adaugati frisca batuta si amestecati cu o paleta. La final incorporati coaja rasa de lamaie.

Tapetati cu folie alimentara tava in care ati copt blatul. Asezati prima foaie de blat, puneti crema si o nivelati. Asezati fructele din loc in loc si oreo rupti bucatele. Puneti a doua foaie deasupra, o presati usor. Ciocolata alba cu untul si laptele, le topiti pe baie de aburi. Turnati ciocolata peste prajitura, o lasati 5-10 minute sa se tempereze, apoi dati prajitura la frigider 4-5 ore sau peste noapte. O portionati, o pudrati cu cacao si ornati cu decoratiuni din zahar.

Sa aveti pofta! 

PS: Crema nu este una teapana, ci are consistenta cremoasa, dar nu curge. Daca va doriti sa fie mai tare, puneti gelatina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

03.10.2018, 19:39

O, ce delicioasa arata! Rocsicuta harnicuta!

oanapl 1

03.05.2019, 19:25

Ce bine arata!

Rocsi 1

04.05.2019, 10:01

Multumesc foarte mult!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu visine